Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο λόγος του υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Χατζηδιαμαντή στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για τα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου και σας καλωσορίζω στο στέκι μας ή το στρατηγείο μας αν θέλετε για τον επόμενο μήνα μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Συμπατριώτισες και Συμπατριώτες

Η Λήμνος ενώνεται και μας ενώνει…

Ενωμένοι για τη Λήμνο ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό τη μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε στο νησί μας το μέλλον που αξίζει και δικαιούται….

Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι εύκολη.

Η χώρα μας περνά μια ολόπλευρη κρίση και οι συνέπειες της έρχονται να προστεθούν  στα πολλά και μεγάλα προβλήματα του ακριτικού νησιού μας και των κατοίκων του.

Οι μεγάλες αλλαγές και οι τομές στη λειτουργία του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης των θεσμών που βιώνουμε σήμερα.

O Καλλικράτης, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας μας γι αυτό είναι μια πραγματικότητα. 
Η Λήμνος γίνεται ένας,  ενιαίος Δήμος με αυξημένες αρμοδιότητες αλλά και μεγάλες υποχρεώσεις.

Ασφαλώς δεν συμφωνούμε με όλες τις πλευρές αυτής της μεταρρύθμισης και διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις για την θεσμική ετοιμότητα και τις οικονομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ουσιαστική εφαρμογή της.

Όμως αν την αξιοποιήσουμε σωστά η Λήμνος  μπορεί να αποκτήσει τη λειτουργική αυτονομία που πάντα διεκδικούσε και οι Λημνιοί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου μας.
Φίλες και φίλοι

Ο Καλλικράτης δεν ήρθε μόνος του. Δυστυχώς έχει παρέα το Μνημόνιο, και τους περιορισμούς που επιβάλει σε κάθε πλευρά της ζωή μας.

Απαιτείται επομένως τεράστια προσπάθεια, ιδίως στην αρχή της λειτουργίας του νέου Δήμου Λήμνου, ώστε να μπουν οι βάσεις για την πλήρη οργανωτική και λειτουργική του ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή οι κομματικοί ή άλλοι διαχωρισμοί είναι πολυτέλεια και η όποια προσφορά του καθενός είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Αν κάποιο κόμμα θελήσει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθειά μας είναι ευπρόσδεκτο.  Σεβόμαστε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τις εσωτερικές τους λειτουργίες.  Θεωρούμε όμως ότι οι συνθήκες επιβάλλουν αυτή τη φορά την υπέρβαση των κομματικών διαχωρισμών, όσο δύσκολη και αν είναι.

Το γεγονός ότι κάποιοι πήραμε από κοινού την πρωτοβουλία δεν σημαίνει ότι έχουμε σε όλα τα ζητήματα ταυτόσημες απόψεις.

Σε μια προσπάθεια που έχει ως όραμα όχι απλώς να υπερβεί την κρίση αλλά να την αξιοποιήσει ως ευκαιρία ανάπτυξης, δεν περισσεύει κανείς και ρόλοι υπάρχουν για όλους.

Η αυτοδιοίκηση στη Λήμνο έχει ισχυρή παράδοση και έχει προσφέρει στον τόπο μας, ανάλογα με τις δυνάμεις της.  Δεν μηδενίζουμε, τιμούμε το έργο ανθρώπων που προσπάθησαν να βάλουν τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης.  Αλλά κοιτάζουμε μπροστά, θέλουμε να ξεφύγει η Λήμνος από την μιζέρια και την απομόνωση.

Το μεγάλο μας πλεονέκτημα καθώς και τον πλούτο μας αποτελούν ο ίδιος ο τόπος, η ιστορία του, τα φυσικά και τα πολιτιστικά του χαρακτηριστικά και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί του με τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους και τις δεξιότητές τους.

Μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλο το δυναμικό της Λήμνου που βρίσκεται στο νησί αλλά και εκείνο που αναγκάστηκε να ζει μακριά του, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί αυτή την «Ποιοτική Λήμνο»: ποιοτική σ’ αυτά που παράγει, ποιοτική στη καθημερινή της ζωή, ποιοτική στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον της, ποιοτική στον πολιτισμό της, ποιοτική στη φιλοξενία της.

Αγαπητοί συμπατριώτες

Η πεποίθησή μου ότι ο τόπος μας είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας αποτέλεσε και το μοναδικό κίνητρο στην απόφασή μου να ξεκινήσω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Το συνδυασμό μας στελεχώνουν εξέχοντες συμπολίτες μας έμπειροι και αποφασισμένοι να δουλέψουν με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα.

Είναι καιρός οι έννοιες της συμμετοχής στα κοινά, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισονομίας της ευπρέπειας και του πολιτισμού να προωθηθούν και να επικρατήσουν μέσα από τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. 
Τέτοια αυτοδιοίκηση οραματιζόμαστε και θα αγωνιστούμε να την κάνουμε πράξη.  


Φίλες και φίλοι

ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τη Λήμνο ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


  • να πάψει η νησιωτικότητα να αποτελεί κενό γράμμα των Ευρωπαϊκών συνθηκών και του Συντάγματος, αλλά να μετουσιωθεί σε εξειδικευμένη πολιτική, για μία βιώσιμη-αειφόρο ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων της Λήμνου αλλά και όλων των νησιών.
Αυτό τα περιλαμβάνει όλα…..
  • και  ικανοποιητικές  ακτοπλοϊκές  συνδέσεις 
  • και στελέχωση των βασικών υπηρεσιών για τεχνική και οικονομική στήριξη των νέων νησιωτικών Δήμων.
  • Και την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. 
  • Και την ειδική μέριμνα για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού μας. 

  • την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής (λιμάνια, οδοποιία, αναδασμοί, επάρκεια και διαχείριση νερού, υποδομές εκπαίδευσης και αθλητισμού).
  • την ενίσχυση και στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου .
Οι δυνάμεις της αδράνειας και η απογοήτευση από λανθασμένες επιλογές που καταδίκασαν το νησί μας σε στασιμότητα και μαρασμό δεν μπορούν πια να αποτελέσουν εμπόδιο στην απόφασή μας να γυρίσουμε σελίδα.

Η Λήμνος μας αξίζει, η Λήμνος μπορεί, η Λήμνος δικαιούται να είναι στην πρωτοπορία της αυτοδιοίκησης στο Αιγαίο, να βγει από την απομόνωση, να βρει το δικό της μοναδικό δρόμο για ανάπτυξη και ευημερία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου